Om Concisio

Jag som har firman Concisio heter Gunilla Granbom och är examinerad språkkonsult i svenska sedan 1991. Under åren har jag arbetat med bland annat textgranskning, webbutveckling och olika typer av utbildningar, exempelvis i klarspråk, webbtext och retorik. Jag har även arbetat på kommunikationsavdelningar som webbredaktör och kommunikatör. Sedan 2013 är jag dessutom författare.

Boksignering

Gunilla Granbom, foto: Kerstin Lagermalm

Vad kan jag hjälpa till med?

Behöver du språkgranskning, en kurs, en inspirationsföreläsning eller någon annan typ av hjälp med språk och kommunikation? Eller kanske ett författarbesök? Hör av dig så berättar jag mer!

Kontaktinfo@concisio.se

Läs om mina meriter.

Läs mer om mig.

Vad gör en språkkonsult?

Språkkonsulter är utbildade i språkvetenskap och svenska med fokus på effektiv kommunikation: retorik, klarspråk, språkteori, textanalys och praktiskt skrivande. Vi är experter på att anpassa texter till olika läsare, medier och situationer.

Exempel på tjänster:

  • Skräddar­sydda utbildningar
  • Språkgranskning och textbearbetning
  • Rekommendationer och skrivriktlinjer

Språkfrågor

Språkrådet, en del av Institutet för språk och folkminnen hjälper till med nästan alla typer av språkfrågor. Där kan du också söka svar på språkfrågor i Frågelådan.

Institutet för språk och folkminnen

bild

Hjälpmedel

Författarbesök

Som författare kommer jag gärna på besök till skolor och bibliotek. Jag vill träffa mina läsare för att få inspiration, men också för att dela med mig av mina tankar om läsande och skrivande. Jag tror att mina kunskaper och erfarenheter kan komma väl till pass.

Läs mer om författarbesök.

Läs mer om mig.

Namnet Concisio

Jag valde concisio för att det är en retorisk term som innebär sönderdelande; alltså samma innebörd som ordet analys. För att kunna skriva informativt, kort och koncist måste man börja med en analys av alla delarna i kommunikationssituationen. I själva textarbetet är det dessutom smart att stycka upp innehållet i sina beståndsdelar för att se vad som är vad och vad som hör ihop.

Concisio (lat), ett ”sönderstyckande” av en sats eller en framställning i olika led (jfr ”en koncis formulering. (Kurt Johannesson i Retorik eller konsten att övertyga.)

Fotografier

De flesta av bilderna på den här webbplatsen har jag tagit själv, men många – som exempelvis porträttbilderna – är tagna av en riktig fotograf: Bodil Bergman Hughes. Henne vill jag verkligen rekommendera. Bodil fick mig att tycka det var roligt att bli fotograferad!

Träffa Bodil och titta på hennes underbara bilder på Bergman Hughes Images.

Gunilla Granbom

Gunilla Granbom på Stadsbiblioteket i Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *