Författarbesök

Ett författarbesök kan se ut på olika sätt beroende på önskemål. Eftersom jag skriver om historia kan det vara en ingång, men även skrivande och läsande i allmänhet. Vi tar fram ett passande  upplägg tillsammans. Eftersom jag är medlem i Författarcentrum Öst går det bra att boka mig via dem. Mer om bokning och arvode längst ned!

Jag kommer gärna till skolor och bibliotek för att berätta om mitt skrivande. Eftersom jag är språkkonsult och har hållit otaliga skriv- och retorikkurser kan mitt besök även innehålla korta skrivövningar, tips och inspiration.

Självklart läser jag gärna högt och ser till att det finns tid för frågor och funderingar. Jag hoppas att barnen vill dela med sig av sina läs- och skrivtips – till varandra och till mig.

Referenser

Jag har varit på flera olika skolor under den senaste tiden. Hör av dig om du vill ha kontakt med någon av lärarna som jag har besökt.

info@concisio.se

Inspiration för lärare

Jag skapar även kurser och  inspirationssemiarier om skrivande, retorik och kreativa processer som passar exempelvis på utbildningsdagar för lärare.

Boka

Boka via Författarcentrum eller skicka e-post direkt till mig: info@concisio.se, så pratar vi vidare om upplägg, tid och annat praktiskt.

Arvode

Jag är medlem i Författarcentrum och följer deras rekommendationer. Företaget Concisio har F-skattsedel.

Arvodeslista, Författarcentrum

Sök bidrag till Skapande skola

Skolor och kommuner kan söka bidrag till Skapande skola-projekt och på så vis få författarbesök med skrivverkstad betalt. Läs mer om Skapande skola:

Kulturrådet
Författarcentrum

Författarcentrum

Författarcentrum är en ideell organisation för yrkesverksamma författare. Föreningen bildades 1967 och har till syfte att föra ut litteraturen i samhället. Det gör Författarcentrum genom att förmedla författarbesök till skolor, bibliotek, studieförbund och företag samt genom att driva läs- och skrivfrämjande projekt. 2012 förmedlades ca 2 400 uppdrag. Verksamheten stöds av Statens kulturråd.

Gunilla läser ur Hemligheten i Haga.

Gunilla läser ur Hemligheten i Haga.

2 reaktion på “Författarbesök

 1. Monica persson

  Hej!
  Min dotter Sara 11 år har läst Hemligheten i Haga och Månuret. Hon tycker det är fantastiska böcker. Hon var på biblioteket idag och skulle låna fortsättningen. Blev besviken när hon insåg att de inte kommit ut. Jag lovade att jag skulle skiva och fråga när de förväntas komma ut. Var inne på sidan och såg att Gunilla gör författar besök på skolor och bibliotek. Tänkte höra om hon har något inplanerat i Skåne under hösten. Tänkte förslå biblioteket i Eslöv eller Sara skola att man kan boka författarbesök.
  Mvh Monica Persson

  Svara
  1. Gunilla Granbom Inläggsförfattare

   Hej Monica och Sara!

   Tack för meddelandet! Ledsen att jag svarar så sent, men jag har varit lite ”bortkopplad” under sommaren.

   Vad roligt att du tycker om mina böcker, Sara! Nu när jag vet att du väntar på fortsättningen måste jag verkligen skynda på. Men det tar tid eftersom jag inte är författare på heltid; jag har ett ”vanligt” jobb också.

   Jag har inte någon Skåneresa inplanerad, men jag skulle gärna vilja komma till Eslöv! Vi kan väl hålla kontakten och se om vi kan planera in ett författarbesök. Skriv till info@concisio.se, så svarar jag där! Vi hörs snart igen.

   Allt gott!
   Gunilla

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *