Författarbesök

Ett författarbesök kan se ut på olika sätt beroende på önskemål. Eftersom jag skriver om historia kan det vara en ingång, men även skrivande och läsande i allmänhet. Vi tar fram ett passande  upplägg tillsammans. Eftersom jag är medlem i Författarcentrum Öst går det bra att boka mig via dem. Mer om bokning och arvode längst ned!

Jag kommer gärna till skolor och bibliotek, eller varför inte till en utbildningsdag för lärare. Eftersom jag är språkkonsult och har hållit otaliga skriv- och retorikkurser under åren kan mitt besök innehålla skrivövningar, praktiska råd och inspiration.

Upplägg och innehåll

Skolor

Under ett skolbesök läser jag en stund och sen får barnen ställa frågor om boken och mitt skrivande. De brukar fråga hur man gör för att bli författare, och jag försöker ge råd och tips. Därefter gör jag en övning för att få igång fantasin.

Jag ber också barnen berätta om sina favoritböcker och vi pratar om vad det är som gör en bok bra och spännande.

Finns det tid gör jag en skrivövning med klassen. Jag är flexibel och skräddarsyr gärna efter önskemål. Vi kan exempelvis låta besöket få ett tema: skriva historiskt, inspiration och kreativitet, skrivprocessen, karaktärsbeskrivning, dramaturgi etc.

Bibliotek

Ett biblioteksbesök kan jag anpassa för antingen barn eller vuxna – eller en kombination. Exempel på inspirationsföreläsningar:

 • Berättelsens kraft – väck nyfikenheten med fantasi och magi
 • Om kreativitet – snabba tips och enkla övningar
 • Författardrömmar – läs, skriv och berätta
 • Skriva historiskt för barn

Inspiration för lärare

Jag skapar även kurser och  inspirationssemiarier om skrivande, retorik och kreativa processer som passar exempelvis på utbildningsdagar för lärare.

Läs mer under Kurser och inspiration.

Bokning och annat praktiskt

Boka via Författarcentrum eller skicka e-post till mig: info@concisio.se, så pratar vi vidare om upplägg, tid och annat praktiskt.

Referenser: Hör av dig om du vill ha kontakt med någon av lärarna som jag har besökt.

Arvode

Jag är medlem i Författarcentrum och följer deras rekommendationer. Företaget Concisio har F-skattsedel.

Arvodeslista, Författarcentrum

Sök bidrag till Skapande skola

Skolor och kommuner kan söka bidrag till Skapande skola-projekt och på så vis få författarbesök med skrivverkstad betalt. Läs mer om Skapande skola:

Kulturrådet

Författarcentrum

Författarcentrum är en ideell organisation för yrkesverksamma författare.

Föreningen bildades 1967 och har till syfte att föra ut litteraturen i samhället. Det gör Författarcentrum genom att förmedla författarbesök till skolor, bibliotek, studieförbund och företag samt genom att driva läs- och skrivfrämjande projekt.

Verksamheten stöds av Statens kulturråd.

Gunilla läser ur Hemligheten i Haga.

Gunilla läser ur Hemligheten i Haga.

2 tankar kring ”Författarbesök

 1. Monica persson

  Hej!
  Min dotter Sara 11 år har läst Hemligheten i Haga och Månuret. Hon tycker det är fantastiska böcker. Hon var på biblioteket idag och skulle låna fortsättningen. Blev besviken när hon insåg att de inte kommit ut. Jag lovade att jag skulle skiva och fråga när de förväntas komma ut. Var inne på sidan och såg att Gunilla gör författar besök på skolor och bibliotek. Tänkte höra om hon har något inplanerat i Skåne under hösten. Tänkte förslå biblioteket i Eslöv eller Sara skola att man kan boka författarbesök.
  Mvh Monica Persson

  Svara
  1. Gunilla Granbom Inläggsförfattare

   Hej Monica och Sara!

   Tack för meddelandet! Ledsen att jag svarar så sent, men jag har varit lite ”bortkopplad” under sommaren.

   Vad roligt att du tycker om mina böcker, Sara! Nu när jag vet att du väntar på fortsättningen måste jag verkligen skynda på. Men det tar tid eftersom jag inte är författare på heltid; jag har ett ”vanligt” jobb också.

   Jag har inte någon Skåneresa inplanerad, men jag skulle gärna vilja komma till Eslöv! Vi kan väl hålla kontakten och se om vi kan planera in ett författarbesök. Skriv till info@concisio.se, så svarar jag där! Vi hörs snart igen.

   Allt gott!
   Gunilla

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.