Om Gunilla

208803c

Författare

Jag har alltid skrivit skönlitterärt, men det dröjde innan jag fick något publicerat. Berättelser, betraktelser, dikter, tankar. När mina barn var i bokslukaråldern frågade jag dem vad de tyckte att jag skulle skriva. ”En tidsresa!” blev svaret. Tiden och miljön var självklar: Hagaparken och 1700-talet. Vi bor i närheten av Haga och jag har alltid älskat att vandra, cykla och leka där. 1700-talet med Gustav den tredje, Bellman, Anna-Maria Lenngren, Hedvig Elisabeth Charlotta och alla de andra är ständigt närvarande. Min fantasi fick vingar.

Hemligheten i Haga

Det skriväventyr som jag påbörjade då håller på ännu. 2013 kom min första bok, Hemligheten i Haga, ut på Idus förlag. Det är en tidsresa med en magisk trollrot som portal till spännande äventyr i historisk miljö. 2015 kom del två, Månuret. Och 2017 kom del tre, Silversländan. Nu skriver jag på den fjärde och avslutande delen.

Mina böcker handlar om fantasi och magi, om att våga och växa, och om nyfikenhet, tillit och vänskap. Jag vill ge barn och vuxna sköna högläsningsstunder tillsammans, och jag hoppas kunna inspirera andra till att läsa, skriva, berätta, fantisera och drömma.

Examinerad språkkonsult i svenska

Som språkkonsult har jag varit anställd och frilansat sedan 1991.

En språkkonsult arbetar med svenska språket och är en blandning av kommunikatör, språkrådgivare, redaktör och skribent. Vi arbetar med textgranskning, rådgivning i språk- och kommunikationsfrågor, utbildning, framställning av informationsmaterial och policyfrågor med mera.

Läs om mina tjänster. 

Läs om mina meriter.

Personligt

Jag är gift med Erik sedan 1989, och vi har två vuxna barn, Johanna och Mattias.

På fritiden tycker jag om att var ute i skogen och vid havet, gärna i och på vattnet tillsammans med familj och vänner. Älskar att bada, paddla och segla. Vandrar och åker skidor – gärna i fjällen. Är ledare på Friskis & Svettis (Indoor walking och Flex soft).

Trivs där jag bor, i stan, med närhet till skog och vatten i Hagaparken och det stora kulturutbudet i Stockholm. Går gärna på film, konserter och teater.

Jag läser mycket, helst framför brasan med en stor kopp te nära till hands. Tycker om att sjunga. Målar ibland. Och så skriver jag så mycket jag hinner förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.