Månuret

Månuret är del två i Hemligheten i Haga – en planerad serie om fyra böcker. Här får vi träffa Emma och Susanna igen, de tioåriga flickorna som fann en förtrollad ek i den första delen. Med hjälp av ett magiskt månur kröp de genom trollroten till 1791 där de lärde känna Hagahäxan, mor Elinda, och hennes dotterdotter Mirella.3d_manuret

Nu är flickorna tillbaka i vår tid. Mirella följde med Emma och Susanna och och nu får hon uppleva 2000-talet, en värld som är både spännande och skrämmande för henne.

Flickorna har hört att det kanske finns ett månur till någonstans, och de bestämmer sig för att leta efter det. Tillsammans börjar de nysta i en ledtråd som leder dem tillbaka i tiden. Emma, Susanna, Mirella och hunden Snobben förbereder sig för ännu en tidsresa.

Kanske kan de få hjälp av den märkliga kvinnan som de möter i Hagaparken. Vem är hon egentligen? Vågar de lita på henne?

Provläs på Smakprov.

Läs vad andra tycker om mina böcker.

Ur Månuret

”Lova”, väser hon mellan sammanpressade läppar, ”lova att du möter mig här nästa gång det är fullmåne.” Hon slår händerna för ansiktet. ”Det är svårt att förklara, men du måste lova …”

Rösten blir till ett hest kraxande och kvinnan snubblar i väg. Snobben sliter sig och rusar efter henne in i de mörka buskarna. Mirella hör ett konstigt skarpt läte och ett långt utdraget ylande från Snobben.

Kvinnan är borta. Snobben är borta. Det är alldeles tyst i Hagaparken.

Köp Månuret

Pris: 119 kronor + frakt.

Skriv namn och adress, antal exemplar och vem som ska ha boken, så skriver jag namnet i boken när jag signerar (om du vill!). Du får en faktura med din bokleverans.

Skriv till info@concisio.se

Du kan också köpa boken på till exempel Ad Libris, Cdon och Bokus eller i din bokhandel. Eller låna den på biblioteket. Finns den inte inne blir jag förstås jätteglad om du frågar efter den.

 Läsare om Månuret

Catharina: En härlig, fantasifull fortsättning på förra boken. Jag gillar verkligen de historiska inslagen precis som mina elever. Boken fångar mig som vuxen och nu längtar jag till många långa stunder med högläsning.

Helena: Hemligheterna och magin är minst lika spännande som i den första delen och jag får återigen på ett lättförståeligt och roligt sätt lära mig mer om den svenska historien! Ser med spänning och förväntan fram emot näst bok!

Karolin: Spännande och välskriven berättelse som tar nutidsbarnen med till 1700-talet. Lättläst, lekfullt och lärorikt!

Anna: Fantastisk kombination av spänning som förgylls av historisk fakta! Jag saknar historiemedvetenheten hos mina barn (10 och 12 år) och tycker att det är svårt att hitta litteratur till dem som ger en fascination för dåtiden. Den väcks när de läser Månuret (och Hemligheten i Haga förstås).

Det är en bok som absolut lämpar sig som högläsningsbok där man kan ge barnen (eller eleverna) små uppgifter att googla, illustrera eller diskutera. Längtar redan efter del 3 🙂

Johanna: Så härligt med en uppföljare till den första boken! Man känner igen karaktärerna, och får verkligen lära känna dem mycket mer i den här boken. Skönt att det verkar bli fyra böcker så att äventyret inte är över, men lite jobbigt att behöva vänta på trean för att få veta hur det ska gå…

Höjdpunkten är precis som med första boken själva temat med resor i tiden. För den otåliga kan det nästan bli olidligt att huvudkaraktärerna under så lång tid befinner sig på 2000-talet, men den som väntar på något gott! Tycker att boken är perfekt som högläsning. Mycket dialog, men även eftersom det är en så enormt spännande historia – alltså även för vuxna.

Tänker mig däremot även att den fungerar utmärkt att läsa själv för den som inte läst mycket på egen hand innan. Det finns tydliga kapitel så det är möjligt att inte sluka hela i ett andetag, även om man kanske vill! Lyckost alla som inte hunnit läsa den än! Och lyckliga oss alla som får vänta och hoppas på att få läsa fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.