Smaragdas saga

Smaragdas saga är den fjärde och avslutande delen av serien Hemligheten i Haga. Nu knyts alla trådar ihop och vi får veta alla hemligheter.

Emma, Susanna och hunden Snobben reser i tiden med hjälp av trollroten i Hagaparken och ett magiskt månur. I de tidigare böckerna har de lärt känna Hagahäxan och hennes dotterdotter Mirella, som lever i slutet av 1700-talet. Tillsammans har de löst många gåtor, men den viktigaste frågan återstår: Vem är Smaragda, den underliga gamla kvinnan som plötsligt kan förvandlas till en häger?

I den här boken berättar Smaragda sin egen onda saga. Det visar sig att hennes historia börjar redan under häxprocessernas tid. För att häva förbannelsen som hon har drabbats av måste de förstöra det falska månuret som sprider oreda och olycka i världen. Men utan månur kan Emma och Susanna inte ta sig hem till sin egen tid.

Smaragdas saga har ett högt tempo. Berättelsen är spännande, lite läskig ibland, men busig och rolig också. Det är starka känslor i rörelse; rädslor övervinns och nya vänskaper knyts. Bokens hjältar löser alla problem med fantasi, mod och nyfikenhet. Och genom att hjälpas åt.

ISBN: 978-91-88964-84-7
Boken är inbunden med hårda pärmar och har 293 sidor.

Pris: 119 kronor