Recensioner

Här samlar jag recensioner om mina böcker. 

Vill du skriva en recension. Läs mer här!

Läs också de fina breven från mina läsare!

Bokhemligheter

Utdrag ur en recension av Silversländan av Jeanette Palm på Bokhemligheter:

Det här är framför allt ett magiskt äventyr som utspelar sig i en läcker historisk setting, den här gången kring Drottningholm på Lovön väster om Stockholm. Precis som tidigare är det faktaspäckat, spännande, roligt och mycket intressant. Det handlar också om vänskap och tillit. Granbom berättar trovärdigt och målande med en tilltalande berättarröst. Händelserna avlöser varandra i högt tempo.

Det är fascinerande hur Granbom väver samman fakta med fantasi och de actionfyllda äventyren i dåtiden är stundtals riktigt nervpirrande. Det är välskrivet och bra upplagt. Jag rekommenderar att man läser från början för att få ut mesta möjliga av det här actionfyllda äventyret. Se gärna mina tidigare recensioner av Hemligheten i Haga och Månuret här på Bokhemligheter. Det kommer en fjärde och avslutande del också.

Läs hela recensionen av Silversländan på Bokhemligheter.se

Utdrag ur en recension av Månuret av Jeanette Palm på Bokhemligheter.

Vi får lära oss mycket om tiden för handlingen eftersom Granbom är kunnig och påläst. Hon har en förmåga att berätta på det där sättet som gör att man ohjälpligt dras med in i historien, och inte kan sluta läsa. Det är tre trovärdiga flickor med i handlingen och dessutom fullkomligt kryllar det av intressanta historiska fakta. /…/ Jag känner nästan smaken av den torftiga maten och ser allting levande framför mig. Tiden runt omkring försvinner som om jag själv har fått följa med på tidsresan. Det är välskrivet, det är fantasieggande och ett härligt driv i berättelsen.

Granbom är säkert redan i full gång med de två följande delarna och jag ser fram emot fortsättningen. Trovärdiga huvudpersoner och lärorikt och kul med all historia – tillsammans med utgångspunkten i Hagaparken i Stockholm känns det som ett perfekt upplägg.

Läs hela recensionen av Månuret på Bokhemligheter.se

Läs recensionen av del ett, Hemligheten i Haga på bokhemligheter.se.

Kim M Kimselius, Skrivarbloggen

Ur en recension av författaren Kim M Kimselius.

Här har du den perfekta mysterieboken. Här finns historia, mystik, häxor, magiska föremål, ja den perfekta brygden för att det ska bli en bra bok. Blev glad när jag upptäckte att detta var första boken i en serie, nu vill jag läsa de andra böckerna: Månuret och Silversländan. /…/

Rekommenderar dig varmt att läsa boken. Den har precis allt som behövs för att fånga unga läsare, men även jag, som uppnått vuxen ålder, läste boken med nöje och hade svårt att lägga ifrån mig den. Den får fyra stjärnor av fem möjliga.

DAST Magazine

Utdrag ur en recension av Hemligheten i Haga av Leif-Rune Strandell på nättidningen DAST Magazine, oktober 2017.

Det är en berättelse med två tioåriga flickor i huvudrollen, så ni kan ju räkna ut målgruppens ålder. Fast då vill jag tillägga att jag, många decennier äldre, greps av deras äventyr och skyndade mig att läsa färdigt.

Naturligtvis lyckas flickorna räkna ut hur tidsresan ska gå till och ett nytt misstag gör att också de hamnar i 1791. Och de får träffa både kungen och Bellman. Det är spännande, även om läsaren kan räkna ut att det ska gå bra på slutet. Väldigt spännande ibland.

Läs hela recensionen på DAST Magazine. 

Bernt Karlsson, Tranås posten

Hemligheten i Haga är skriven på ett lätt och luftigt språk.//En märklig tidsresa ger både spänning och intressanta kunskaper. Det blir många möten med både okända och kända personer.//En mycket spännande historia som inte bara passar läshungriga barn.

Ur recensionen i Tranås Posten den 4 december 2013

Evas blogg

Ett utdrag ur recensionen på Eva Bommelins bokblogg:

Boken är helt underbar. Trots att jag inte har den rätta åldern inne. Kände spänningen och var så nyfiken på vad som skulle hända hela tiden.

Låt era barn med glädje läsa boken ensam eller tillsammans för som vuxen blir du väldigt förtjust i boken.

Boken får 5 pistagenötter på min 6 gradiga skala

Recension av Hemligheten i Haga på Evas bokblogg.

Recension av Månuret på Evas bokblogg. 

Montessoriskolan Trilobitens blogg

Utdrag ur ett inlägg av Jonathan Svantesson på Montessoriskolan Trilobitens blogg den 15 januari 2014

Hemligheten i Haga

Målgrupp: Jag rekommenderar den här boken till alla barn mellan 10 och 13 år som tycker om spänning.

Karaktärer: Emma, Susanna, gubben Halling, mor Anna, Klara, Snobben, Anders, Mirella.

Miljöer: Rör sig mellan verklighet i Hagaparken i Stockholm i nutid och 1700-talet i fantasin.

Genre: fantasy

Språk: Lättläst språk men vissa svåra ord.

Övrigt: Jag hade möjligheten att prata med författaren Gunilla Granbom på bokmässan i Göteborg. Hon berättade att det var hennes första bok och att när hon var liten så tyckte hon mycket om att skriva och läsa. Hon vill skriva flera böcker. Jag tror att hon kommer att bli Sveriges J.K Rowling.

Betyg: Boken får 5 av 5 trilobiter.

IMG_4641

Gunilla på Bokmässan

Läs hela recensionen på Montessoriskolan Trilobiten 

BTJ

Ur lektörsomdömet från Bibliotekstjänst 3 oktober 2013. Lektör Sofia Malmberg. 

Författaren bygger en spännande historia med en tilltalande blandning av fantasy med historisk förankring och ett samtida vardagsliv ur ett barns perspektiv. Historiska personer och händelser är trovärdigt invävda i historien samt korrekt återgivna. Såväl personer som miljöer skildras levande och får historien att lyfta. Små fragment som placerats ut under historiens gång återkommer mot slutet och får var och en sin självklara förklaring. Det här är en historia med stark berättarglädje som skapar nyfikenhet hos läsaren.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.