Torsdag = indoor walking

Klockan elva varje torsdag står jag i mina röda och vita Friskiskläder på indoorwalkingmaskinen vid St Eriksbron. Motionärerna kommer in, trampar igång. Musiken peppar, värmen stiger, hjärtan slår. Tunnelbanevagnarna slamrar förbi utanför fönstret. Mot slutet av passet får pulsen gå ner – nedtramp, rörlighet, stretch. Amanda Jenssen sjunger Calleth you, cometh I.

Efteråt kommer alltid någon fram och frågar eller bara pratar lite. De flesta som provar iw blir förvånade över att det kan vara så roligt att stå och trampa på en maskin. Musiken gör sitt förstås, men även variationen under passet. Den sköna känslan att aktivera hela kroppen på ett kraftfullt med skonsamt sätt. Många tycker att vi borde byta namn – man går inte på maskinen, det är mer som att springa fritt med vingar på fötterna.

Om det inte är skönare med outdoor walking, särskilt så här års? Jo. Men det ena behöver inte utesluta det andra.

Den här terminen leder jag IW Soft – den lugnaste varianten. Jag får alltid ta med en gäst, så säg bara till om du vill prova. Torsdagar 11-11.55 på Friskis St Eriksbron – och ibland på lördagarna, 9.30 på Ringen.

Läs mer om Indoor walking på Friskis webbplats.

iw

 

Inlägg nummer 8 i #blogg100, en utmaning att blogga 100 dagar i rad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.