Älskar Älta

Det händer att sagotanten kryper ur mysbyxorna, borstar håret och ger sig ut i den verkliga världen. I dag packade jag min skrivarverktygspåse och styrde kosan till Älta skola och klass 3 B. Deras underbara lärare Catharina Kirchhoff läser Hemligheten i Haga för klassen. Och nu var det dags för författaren att hälsa på.

Gissa om jag blev förvånad när jag kom in i klassrummet! Catharina och eleverna hade skapat ett eget Sagohaga med riktiga växter, ljus, utkiksberg och en fantastisk förtrollad ek – komplett med trollrot och massor av spännande fåglar och andra djur. Det var magiskt. Jag fick sitta där i sagoparken och läsa ur min bok. Och jag fick massor av spännande frågor som jag försökte svara på. Innan jag gav mig av fick jag dessutom blommor, presenter och säkert hundra kramar. Vilken lycka!

Nu är jag uppfylld med energi och inspiration till bredden och längtar efter att få skriva mer på del två av Hemligheten i Haga. Jag och 3B bestämde förresten tillsammans vad den andra delen ska heta. Men det är vår hemlis!

2015-03-06 16.31.08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.