En mimupplevelse

Nu har jag varit på teater igen. Ännu en oförglömlig upplevelse av och med studenterna på Stockholms dramatiska högskola. Den här gången var det mimklassens examensföreställning: Möta hösten tillsammans? Regi: Anna Vnuk.

Text från webbplatsen:

De kärlekstörstande rollfigurerna är löst baserade på några av alla de kontaktannonser som Anna Vnuk och examensstudenterna från mimskådespeleriutbildningen hittat i olika lokaltidningar. I föreställningen får rollfigurerna träffa en kärlekscoach, och till slut hittar de det de söker, även om det kanske inte blir exakt det som de hade skrivit under rubriken ”önskas”.

En mimföreställning alltså. Vad får du för bilder i huvudet? Jag kan lova att du inte ens i dina vildaste fantasier kan föreställa dig det vi fick se på scen igår. Det måste ses. Upplevas.  Mim måste inte vara tyst teater – i det här fallet är det inte alls det. Vi lär känna personerna via replikerna, men framför allt på sättet de visualiserar och förkroppsligar tankar och känslor.

Mimskådespelarna behärskar det kroppsliga uttrycket till fulländning. En dryg timme av skratt, tårar, överraskningar och ren njutning.

Föreställningen pågår till och med den 17 april. Bor du i Stockholm tycker jag du ska boka biljett. 50 kronor styck.

Läs mer och boka biljetter på Stockholms dramatiska högskola.

Inlägg nummer 36 i #blogg100, en utmaning att blogga 100 dagar i rad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.