København er dejligt

Fredag till söndag var jag i Köpenhamn. Vi hade fullt upp och jag använde bara telefonen som kamera, så det blev ett par dagar utan blogg.

Vi bodde i Nyhavn. Mysigt!

Vi bodde i Nyhavn. Mysigt!

Som kompensation kommer här några fina bilder från vår soliga vårhelg. Det var längesen jag var i Köpenhamn, så jag njöt i fulla drag. Vi var där med vänner som har varit mycket i stan och fick fantastisk guidning. De hade dessutom bokat biljetter på Köpenhamns otroligt häftiga operahus. Vi såg Svansjön! Underbar föreställning.

Köpenhamns operahus, Operaen på Holmen, är ritat av arkitekten Henning Larsen och invigdes 2005.

Operahuset  i kvällsljus. Wow!

Operahuset i kvällsljus. Wow!

Vi vandrade längs kanalerna, drack kaffe i solen, åt smarriga smørrebrød och drack förstås hinkvis med Tuborg och snaps. Bilden nedan är från Christiania. Där var det aktivitetsdag med massor av folk som plockade skräp, grävde i trädgårdsland, beskar buskar och … vilade i solen.

Chrisiania förstås.

Chrisiania förstås.

Danskarna är ju kända för sin känsla för utsökt design. Det fick vi se många sköna bevis på. Biblioteket Den Sorte Diamant är ett exempel. Det är en tillbyggnad till det gamla biblioteket, klar 1999. Fasaden speglar kanalen och himlen och är gjord av en sorts granit som kallas Absolut svart från Zimbabwe. Coolt!

Så här kan också ett bibliotek se ut. Tyvärr stängt, så jag får komma tillbaka.

Så här kan också ett bibliotek se ut. Tyvärr stängt, så jag får komma tillbaka.

Inllägg nummer 43 i #blogg100, en utmaning att blogga 100 dagar i rad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.