Tänker på Astrid

2015-01-21 13.30.27

Så har det blivit ett nytt år – 2015. Hoppas att det har börjat bra!

Själv är är jag i full färd med att skriva på boken. Det går framåt, men det går långsamt. Då tänker jag på Astrid Lindgren. Vilken fantastisk arbetskapacitet hon hade. Hon stenograferade sina böcker i en rasande fart och sedan skrev hon rent dem på maskin. Mio min Mio tog tydligen bara två månader att skriva. Två månader! Hemligheten i Haga, min första bok, tog tolv år … Så lång tid får jag inte ta på mig för del två, så i jul har jag låtit mig inspireras av Astrid på många olika sätt.

Jag har läst biografin Denna dagen ett liv av Jens Andersen. En fantastisk bok. Samtidigt såg jag den lika välgjorda dokumentären Astrid av Kristina Lindström. Det var så spännande att få en fördjupad bild av Astrid Lindgren i både ord och bild. Jag har också sett en underbar Ronja på Stadsteatern och nu läser jag sagorna i Sunnanäng.

På nyårsafton 2014 stod det klart: Pippi är starkast! Hon knep första platsen i DN:s omröstning över de viktigaste kulturhändelserna på 150 år. Då tog jag en promenad till Dalagatan 46 där Astrid bodde i över sextio år, från 1941 till hennes död i januari 2002 och sa grattis Astrid. Och tack!

2014-12-31 10.39.38

Astrid Lindgrens hemadress: Dalagatan 46.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.