Sommarlov

 

IMG_3828

Så är min första dag på jobbet till ända. Kul att vara tillbaka! Det kommer att bli sex intensiva veckor fram till midsommar. Kan inte låta bli att tänka på Pippi Långstrump. Jag är så glad att jag har ett jobb nu, så jag kan få sommarlov sen! Minns ni …

– Jaha, och så får man jullov och påsklov och sommarlov, sa Annika.
Pippi bet sig eftertänksamt i stortån men satt fortfarande tyst. Plötsligt hävde hon beslutsamt ut allt vattnet på köksgolvet så att Herr Nilsson, som satt ett stycke därifrån och lekte med en spegel, fick sina byxor alldeles nerblötta.
– Det är orättvist, sa Pippi strängt utan att bry sig om Herr Nilssons förtvivlan över de våta byxorna. Det är absolut orättvist! Jag tänker inte tåla det!
– Vad då för nåt, undrade Tommy.
– Om fyra månader är det jul, och då får ni jullov. Men jag, vad får jag? Pippis röst lät sorgsen. Inget jullov, inte det allra minsta lilla jullov, sa hon klagande. Här måste bli en ändring. I morgon börjar jag skolan.

Ur Pippi Långstrump, Astrid Lindgren, 1945

Inlägg nummer 57 i #blogg100, en utmaning att blogga 100 dagar i rad.

2 tankar kring ”Sommarlov

    1. Gunilla Granbom Inläggsförfattare

      Nej, men jag frilansar, och då får man ju inte semester på samma sätt. Har inte haft så många uppdrag det senaste halvåret. Boken har fått ta tid …

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.