Bokmässan i Göteborg 2014

IMG_4618

Bokmässan är en märklig tillställning. Å ena sidan är det helt fantastiskt att böcker och läsande drar fulla hus under fyra dagar. Mässhallarna spritter av energi, fantasi och kreativitet. Förväntansfulla människor står i kö för kaffe, vatten, toalett, bokköp, seminarier och signering. Vem sa att boken var död? Inte i Göteborg på om hösten i alla fall.

Å andra sidan är det helt galet att uppleva böcker på det här sättet. Själv vill jag helst smyga in i en liten mysig bokhandel, läsa långsamt på ryggarna, lyssna efter ett tecken … Kom, läs mig! Och sen gå hem med en alldeles ny – eller kanske en vältummad från ett antikvariat – och sjunka ned i soffan, berättelsen och tekoppen.

IMG_4624

Jag med min förläggare Ulrika Slottner i vår fina monter.

Ja, att läsa och att skriva är ofta ensamsysslor, och just därför behövs den här typen av tillställningar. Det är härligt att se så många människor som blir lyckliga av böcker! Och det är så roligt att få träffa min förläggare och alla författare på Idus förlag. I år hade vi förlagsmiddag på fredagskvällen så vi kunde prata lite mer med varandra.

IMG_4641

Tack Eva Heljesten för bilden!

Jag är så glad och tacksam för att jag har fått vara med om ännu en bokmässa. Att stå där i Idus monter med sin egen bok är helt magiskt. Det bästa är att få prata läsande med barnen som trängs runt böckerna. Ibland är det någon som fastnar för min bok och jag får skriva en hälsning och min signatur. Vilken känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.